• YvonneVersteegRKamena
 • MarcVerheijRKamena
 • kerk1
 • uitzicht1
 • tafeldichtbij
 • zithoek1
 • koffiecorner1
 • keuken1
 • handen150x150
 • rechtzithoek1
 • rechtsmarc1
 • modulor1
 • kijken
 • vrouwen
 • linkslagezit1
 • in de ogen
 • zithoeklinks1
 • spiegelhorizon1
 • mannen2
 • dansen2

twitter

blog

Facebook

LinkedIn Oranje

slogan

onaangepast zijn

onaangepast zijn

leiderschap, volgerschap, ondernemerschap

dinsdag, 23 mei 2017

Onaangepast zijn is voor mij verbonden met er wel of niet bij horen. Ik kom uit een gezin waar lange tijd een bepaalde vorm van humor, die neigde naar cynisme, heerste. Ik kon daar prima in meegaan.

Tot het moment dat ik besefte dat het een vorm van humor is die anderen kan afstoten en buitensluiten. Voor anderen gedroeg ik me onaangepast en sloot ik hen buiten. In mijn ouderlijk gezin gedroeg ik me aangepast en hoorde ik er daardoor bij.

Ik ben in de loop van de tijd minder cynisch geworden. Dat geeft me meer rust; ik ben meer bij mezelf. Ik buig voor wie ik wil zijn en neem wat het teweeg brengt. In de ene kring pas ik me niet meer aan en hoor ik er misschien minder bij en in een andere kring ben ik daardoor meer aangepast en hoor ik er wel bij.

Maar of ik me aanpas heeft niet meer met de buitenwereld te maken en of ik ergens bij wil horen, maar met wie ik wil zijn.
Vanuit wie ik wil zijn is er een bepaalde omgeving die bij mij past.

Leiderschap = onaangepast zijn, als ik doelbewust met mijn onaangepast zijn een beweging wil maken.

Volgerschap = aangepast zijn aan dat wat ik wil volgen.

Ondernemerschap is mezelf aanpassen aan de vraag van de klant en onaangepast zijn als de klant iets vraagt wat ik niet kan of wil leveren. 

met groet
Marc Verheij

Deze korte blog maakt onderdeel uit van een serie uitspraken over Leiderschap, Volgerschap en Ondernemerschap.
Te vinden via onze posts op Facebook en LinkedIn.

Agenda 2017

Leiderschap vanuit de toekomst - leergang voor mensen die willen leiden en ondernemen >> 
naar een volgende manier van samenleven en samenwerken
Een tweejarige reis met het eerste jaar de focus op Persoonlijk leiderschap en het tweede jaar op Leiderschap-in-community. De volgende groep start op 4 en 5 oktober 2017. Kijk op ons YouTubekanaal voor 6 korte persoonlijke, authentieke films - met humor & mooie inzichten - van twee deelnemers aan de leergang over hun ervaringen na het 1e jaar.

Werkplaats Systemische intelligentie in organisaties >>
Systemisch kijken geeft snel verrassende inzichten in stugge organisatievraagstukken.
12 september, 10 oktober, 14 november 2017: 13.00 - 17.30 uur


Familieopstellingen – systemisch kijken
>>

Systemisch kijken naar een persoonlijke vraag haalt de verstopping in de onderstroom naar boven.
3 november 2017: 9.30 - 18.00 uurNo video selected.